Monday, June 10, 2013

If you're responsible then you should've put an end to it

>> the girl who likes lousy pun... read the title in "Single Ladies" tune....

Here are some book and manga titles that I demand for the ending story!!
1. A Song of Ice and Fire by G.R.R. Martin
2. Topeng Kaca a.k.a Garasu No Kamen by Suzue Miuchi
3. Detective Conan a.k.a Meitantei Conan by Aoyama Gosho

I mean, I understand that authors and their publishers have their reasons to keep highly popular or even legendary series on the long running. But passionate reader such as myself is waiting in agony for the ending.... (T_____________T)

Well, to be fair, Martin probably isn't delaying the ending on purpose.  A Song of Ice and Fire series has a very realistic and complicated story hence the long time needed to finish it. But honestly, since Martin is an older writer - 64 years old. He started the series back in 1996. Yes. 19 fkin 96. Seventeen years ago. Only God knows when he'll gonna finish writing it. I don't think even Martin himself knows. He's old, what if something happens to him before he writes the whole thing?? *crying* The New York Times did reported "in 2011 that at 62, Martin was by all accounts in robust health". So there's hope.

From wikipedia, my forever trustworthy non-academical source, writes,
"Early during the development of the TV series, Martin told major plot points to producers David Benioff and D. B. Weiss in case he should die. Benioff and Weiss learned more future plot points from Martin in 2013 to help them set up the show's new possible seasons. Deviations from the books' storylines are being considered, but a two-year show hiatus to wait for new books is not an option for them as the child actors continue to grow and the show's popularity would wane.[54] Martin indicated he would not permit another writer to finish the book series.[39]"


I can go on and on and on when it comes to A Song of Ice and Fire, so let's stop for now.

The never ending story of Topeng Kaca will have its own blog post, so I'm gonna skip that.

Thus we arrive at the final rant of the never ending series that I demand the author to put an end to:
Detective Conan. The series has reached #73 for its Indonesian translation, there seems no plans made for an ending... I mean really. It's not like Conan is a children manga, like Doraemon or Miiko, which doesn't have a big storyline. Detective Conan does have a story line. That is the exact reason why it needs a finale. Unlike Miiko or Nobita who can repeat 5th and 4th grade respectively every single year. It saddens me to see Ran waiting for Sinichi to return. He's never gonna, hun. Go find someone else. *emosi*

A good story needs an ending. Finish what you started.
Sometimes I thought those authors don't have that much compassion for their characters... Don't they wanna know what their children (characters the author made) end up at? Do they want their children die with them, not knowing what kind of lives they're leading to? 

Sad ending, bitter ending, happy ending, even mysterious uncomprehending ending is acceptable for me. At least it ends. Harry Potter ended. So did The Hunger Games series, Hercule Poirot, LOTR, The Golden Compass, Narnia, For the Rose, Popcorn, Working Man, Hotaru's Light...

At least Martin has arranged the ending plot.

Responsible authors put an end to their stories.




Janji Suci Untuk Blog Ini

Demi mengembalikan keceriaan sekaligus kehidupan ke dalam blog ini, I hereby promise to blog these topics in the near future:
- Topeng Kaca
- Daydreaming
- Giraffe, I'm Going to Your Fanmeeting even if it means bankruptcy!
- Put a ring on it

Janji empat blog dalam bulan ini janji! Dua posting tentang komik, satu purely observational sementara satunya adalah salah satu komik teman merenungku hahaha. Yang dua lagi post cerita2 saja... Jayus juiceku cukup overflowing saat ini bela uhuiii.

Nantikanlah!
Kalo ada yang nantikan.
Nantikan mi bede, ngapamo.

 Stay happy stay healthy!

Serius Kamma, Shay

A random rambling curhat type of post.

Secara statistik 66,67% postingan blog saya di tahun 2013 ini bertema serius: death and life rules. Kenapa ka koweeeeee hahahaha. Sejujurnya, sejak ulang tahun saya Oktober lalu, saya agak2 mengalami krisis separuh paruh baya. Am I sure what my life goals are, what is the purpose of my life, and so on and so forth. At a point, I was captivated by the term "the sweet release of death". Terus, se jadi suka nonton film dgn tema2  soul searching begitu.... Komik dengan tema2 begitu... Dan baru2 ini se jadi menyadari, semua itu bikin saya sendu ottokeeeee!! I mean, buat apa coba?? Renungan dengan pertanyaan di atas se coba pahami sih, tapi... Kepanjangan kalo mo ditulis disini lek... Lagian terlalu personal hahaha....

Kemarin se nonton film About Schmidt yang pemeran utamanya Jack Nicholson. Film yang bagus dan menyentuh. Tapi disitu mi se sadar, ya Tuhan, terlalu banyak ka merenung. Kebiasaan merenungku sejak Oktober itu plus buku yang se baca bikin se sadar kalo hati manusia itu memang sedalam samudera. Dengan refleksi ke diri sendiri dan orang lain. Tapi ya, kalo terlalu sering merenung juga bisa bikin depresi e. Kalau pake perumpaan hati manusia sedalam seluas samudra, bisa dibilang beberapa bulan blakangan se tralu sering berenang. Akhirnya se jadi terlalu serius dan tegang. Dimanaaaaaaa Danilela yang random dan ceria?? Se masih suka ji nonton acara2 lucu dll ji, tapi cukup lama hatiku berwarna kelabu yang suram. Dan ujung2nya se jadi sendu dan tidak produktif. Hahaha capek deh.

Belum lama ini se ketemu teman lamaku. Kita cerita panjang dan se jadi lega stlh cerita sama dia. Berkat cerita sama dia se coba berkomunikasi dua arah kembali sm Tuhan Yesus. Dan itu bikin se lebih damai. Trus bbrp hari lalu scara nda sgaja dengar Joyce Meyer bilang, "I am a serious person. I sometimes forget that even Jesus himself wants us to be joyful and happy. Remember, His first miracle doing was at a party!!".

Se banyak menghabiskan waktu sendiri, dan pada saat se nda bekerja se jadi banyak memikirkan hal2 kek begini. Tuhan itu hebat ya, bisa bikin makhluk hidup bernama manusia yang punya akal ples perasaan. Kombinasi keduanya bikin manusia jadi berpikir ksana kemari. Di satu sisi se bersyukur, karna Tuhan anugrahkan saya berkat melimpah sehingga struggle ku bersifat non-fisik begini.

Jiaaaah kok ujung2nya jadi posting berat2 lagi ya hahaha. Aduh nda fokus anaknya. Kangen ka teman2ku kowe... *owkey*






"If we must die, we die. But before we die, we live." - GRR Martin






Mo ka kasi keriting rambut deh.
*ditulis oleh Ella yang agak korslet, tapi lebih damai dan bahagia hahaha*